Jelenlegi hely

Ön dönti el, ki lesz 2016 Virtuóza!

  • Virtuózok sajtótájékoztató / Fotó: Zih Zsolt
    Virtuózok sajtótájékoztató / Fotó: Zih Zsolt
  • Virtuózok sajtótájékoztató / Fotó: Zih Zsolt
    Virtuózok sajtótájékoztató / Fotó: Zih Zsolt

Az élő fináléban már csak a nézők szavazati számítanak

Utolsó adásához érkezik június 3-án pénteken a Duna közszolgálati csatorna klasszikus zenei tehetségkutatója, a Virtuózok. Az élő fináléban a három korcsoport győztese versenyez a 2016-os év Virtuóza címért és a 12 millió forintos fődíjért. A kicsik korcsoportjából Holozsai Eszter fuvolista, a tinik korcsoportjából Kökény Tamás nagybőgős, a nagyok közül pedig Váradi Gyula hegedűs mutathatja meg tehetségét a műsor fináléjában. A zsűrinek az utolsó adásban már nincs döntési jogköre, csupán véleményezik a produkciókat. A választás a nézők kezében van, akik több módon is szavazhatnak kedvencükre.

A nézők az ingyenes applikáción keresztül és SMS-ben is szavazhatnak a 06-20/30/70-44-22-999-es telefonszámon. Az MTVA számára rendkívül fontos a tehetségek felkarolása, így több, fináléba be nem jutott versenyzőt is különdíjban részesítünk. Közülük pénteken valaki elnyeri a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselje a Eurovision Young Musicians versenyen Kölnben, szeptember 3-án, az ifjú klasszikus zenészek versenyében. A díjat Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója adja majd át” – mondta Medvegy Anikó, a Virtuózok főszerkesztője.

A pénznyereményen – az első helyezett 12 millió forintot, a második és harmadik helyezett pedig 6-6 millió forintot nyer – kívül szakmailag rendkívül értékes külföldi fellépési lehetőségek is várnak a finálé versenyzőire.

A második széria finalistái mind nyertesek. Mindhármuknak olyan komoly és egyedülálló lehetőséget ajánlott fel az Armel Operafesztivál a nemzetközi bemutatkozásra, amellyel akár megalapozhatják karrierjüket is. A fináléban legtöbb nézői szavazatot kapó Virtuóz a New York-i Carnegie Hall-ba, a másik két fiatal pedig Berlinbe a Berlini Filharmonikusok Koncerttermébe, illetve a londoni Cadogan Hallba utazik majd a 2016/17-es évadban, hogy koncertet adjon a világvárosok legismertebb hangversenytermeiben” – mondta Peller Mariann, a Virtuózok licensztulajdonosa.

A Virtuózok fináléjában Miklósa Erika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő és a Virtuózok zsűritagja duettet ad elő Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekessel, aki kifejezetten a Virtuózok kedvéért látogatott haza. Levente kiváló hangjáért versengenek az európai operaházak, a Virtuózok finalistái pedig hamarosan szintén megtapasztalhatják, milyen külföldi közönség előtt játszani.

Egy fiatal zenész életében a külföldi fellépések hatványozottan fontosak, általuk érzelmileg, szakmailag és emberileg is kinyílik a világ. Azt tanácsolom az ifjú virtuózoknak, hogy legyenek nyitottak, ne csak a szemükkel, hanem a teljes lényükkel nyissanak a tapasztalás felé, ez egyik legfontosabb ismérve a művésznek.” – mondta Molnár Levente.

A Virtuózok fináléját a Duna és a Duna World is élőben közvetíti június 3-án 20:30-tól.

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep