Jelenlegi hely

Minden VMSZ-es MM-tag ellen fegyelmi eljárás indul

  • Pásztor István / By European People's Party (EPP Summit, Brussels; December 2014) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
    Pásztor István / By European People's Party (EPP Summit, Brussels; December 2014) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

SZABADKA - A Vajdasági Magyar Szövetség magyar pártként, magyar erőként önállóan indul a választásokon, és a választásokat követően építi a partnerkapcsolatait – jelentette ki Pásztor István, a VMSZ elnöke ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

Pásztor annak a reményének adott hangot, hogy a Vajdasági Magyar Demokrata Párttal és a Magyar Egység Párttal tegnap megkezdett egyeztetések egy-két héten belül sikerrel zárulnak. Amennyiben sikerül megállapodásra jutni, a VMSZ ezzel a két párttal „karöltve” indulna a soron következő választásokon – fogalmazott Pásztor.

„Országos és tartományi szinten ez az egységes indulás azt jelentené, hogy közösen fogalmazzuk meg a programokat, és ezeken a választási szinteken ők pártként, a saját embereiknek a kampányban való részvételével támogatnák ennek a listának a sikerét” – magyarázta a VMSZ elnöke.

A helyhatósági választásokon azokban az önkormányzatokban szövetkeznének a VMDP-vel és az MEP-vel, ahol mindhárom párt helyi szervezete részéről „megvan a nyitottság az együttműködésre”. Ezek közé az önkormányzatok közé sorolta Temerint és Óbecsét, de nem tartja elképzelhetetlennek a közös fellépést Topolyán és más helyeken sem.

Maglait nem váltják le

Pásztor azt is bejelentette, hogy a VMSZ-nek azok ellen a tagjai ellen, akik egyúttal a Magyar Mozgalomnak is alapítói, illetve aktív tagjai, „az elsőtől az utolsóig”, fegyelmi eljárást kezdeményezett a párt Elnökségénél. Ezt azzal indokolta, hogy az MM egyik társelnöke a múlt pénteken bejelentette: a civil szervezet indul a soron következő választásokon.

Megismételte azt a kijelentését, amelyet tavaly, az október 23-i ünnepségen tett, miszerint „nem lehet egy fenékkel két széken ülni”. Annak a kételyének adott hangot, hogy az MM-ben mindenkinek a véleményét kikérték volna a választásokon való indulásról, ezért megszüntethetik a fegyelmi eljárást azoknak a személyeknek az esetében, akik úgy nyilatkoznak, hogy a VMSZ tagjai kívánnak továbbra is maradni, és nem értenek egyet az MM választási részvételével.

Pásztor utalt arra, hogy Szabadka VMSZ-es polgármesterére, Maglai Jenőre is vonatkozik a fegyelmi eljárás megindítása, hiszen ő is az MM alapító tagja. „A magyar polgármester egy lehetetlen helyzetbe evickélte saját magát” – fogalmazott Pásztor, de hangsúlyozta, hogy külön kell választani a fegyelmi eljárást és a polgármesterséget, mert „a Vajdasági Magyar Szövetség magyar polgármestert nem fog leváltani”.

Újságírói kérdésre válaszolva, hogy kész volna-e a VMSZ együttműködni az MM-mel, Pásztor azt válaszolta, hogy „szakmai kérdésekben”, miként eddig is, lehetséges az együttműködés a két szervezet között, mindazonáltal komolytalannak tartja az MM részéről az együttműködési készség felemlegetését a múlt pénteki bejelentést követően.

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep