Jelenlegi hely

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-jelentés

Fotó: Nagy Andrea / https://www.facebook.com/andrea.nagy.9041?fref=ts

Fotó: Nagy Andrea
Budapest, 2018. március 7., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában
Továbbra is egy nagyméretű, többközéppontú ciklon alakítja szárazföldünk nagy részének időjárását. Emiatt főként a frontok mentén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, északabbra havazik. Ugyanakkor a Pireneusi-félsziget és a Kelet-európai-síkság középső területe fölött magasnyomású zóna helyezkedik el. A felsorolt tájakon kevesebb a felhő, nagy területen több órára kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten többnyire -12 és -4, a középső tájakon általában 2 és 9 fok között alakul. A legmelegebb a nyugati és a déli vidékeken van, ott a kora délutáni órákra 10 és 19 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Görögországban néhol 20-22 fokot is mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől eleinte ismét nedves, majd szárazabb léghullámok érkeznek, változékony időre számíthatunk.

Várható időjárás csütörtök estig

Forrás: 
MTI

Meteorológiai szolgálat: a hétvégén igazi tavasz lesz

Fotó: Nagy Andrea / https://www.facebook.com/andrea.nagy.9041?fref=ts

Budapest, 2018. március 6., kedd (MTI) - A hétvégén előreláthatóan igazi tavasz lesz 15 Celsius-fok körüli maximumokkal, sőt vasárnap néhol a 20 fok sem elképzelhetetlen - emelték ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi videójában. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a jövő hét elején hidegfront érkezik.

A meteorológiai szolgálat kedd délutáni, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: dél felől újabb csapadékrendszer érkezik, amelyből zömmel eső várható, de szerda hajnalig a Dunántúl nyugati tájain ónos eső is kialakulhat. Szerda délelőttől nem várható veszélyes időjárási jelenség - tették hozzá.
Facebook-oldalukon közzétett videójukban Simon Gergő kifejtette: most egy tőlünk nyugatra lévő ciklon alakítja az ország időjárását. Szerda reggel többfelé várható eső, napközben északkelet felé helyeződik át a csapadékzóna. A keleti területeken késő délután is kitart a borús, csapadékos idő. Napközben plusz 5-10 fokig melegszik a levegő.

Forrás: 
MTI

Időjárás-jelentés

Fotó: Nagy Andrea / https://www.facebook.com/andrea.nagy.9041?fref=ts

Budapest, 2018. március 5., hétfő (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában
Nyugat- és Dél-Európában már lényegesen megenyhült az idő. Bár ciklon alakítja az időjárást és viszonylag sok a felhő, a délről áramló enyhe levegő hatására Dél-Olaszországban, az Égei-tenger térségében 20 fok fölé melegszik délutánra a levegő, és már nyugaton is többfelé meghaladja a 10 fokot a csúcsérték. Ciklon örvénylik a Kelet-európai-síkság felett is, de ott még tartja magát a hideg; napközben -5 és -10, éjszakánként -12 és -17 fok közötti a hőmérséklet, és havazás is előfordul. Az említett nyugati ciklon hatása egyre inkább a közép-európai térségben is érvényesül. Kedd hajnalra a Kárpát-medencében is jelentősen mérséklődik az éjszakai lehűlés, de az enyhülés mellé csapadék is társul.

Forrás: 
MTI

Hideg hétkezdet után jelentős melegedés várható

Fotó: vajdasag.eu

Budapest, 2018. március 4., vasárnap (MTI) - A hét első felében még mínuszokra, néhol hóra, ónos esőre kell készülni. Ezzel együtt melegszik az idő: a hétvégén már plusz 15 fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a nyugati, délnyugati megyékben már reggel is felhős lesz az ég, míg másutt a fátyolfelhők mellett még várható némi szűrt napsütés. A déli óráktól azonban mindenütt megvastagszik a felhőzet, és késő délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, havas eső, nyugaton hó, illetve néhol ónos eső, fagyott eső sem kizárt. Időnként a szél is megélénkülhet. A minimumhőmérséklet a Dunántúlon általában mínusz 8 és mínusz 4, másutt mínusz 15 és mínusz 9 fok között, míg a nappali maximumok 0 és plusz 6 fok között alakulnak.

Forrás: 
MTI

Időjárás-jelentés

Jégalakzatok a Tarjánka-szurdokban - Domoszló, 2018. március 3. Jégalakzatok a Tarjánka-szurdokban Domoszló közelében 2018. március 3-án. A Tarjánka-patak az andezit kőzetben 700 méter hosszan kanyargó, helyenként 15-20 méter magas és 3-4 méter széles szurdokot alakított ki. A terület fokozottan védett, látogatása csak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett szakvezetéssel lehetséges. MTI Fotó: Komka Péter

Budapest, 2018. március 3., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában: Szárazföldünk középső és déli területének időjárását ciklonok és frontjaik alakítják. Hatásukra többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és a frontok mentén többfelé fordul elő csapadék; délen és nyugaton az eső esik, másutt havazik. Ugyanakkor északon anticiklon helyezkedik el, területén erősen felhős, és gyengén felhős, napos tájak egyaránt előfordulnak, a magasnyomás peremén helyenként havazás, hózápor kialakul, máshonnan csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk délnyugati, déli részén többnyire 8 és 16 fok között változik, sőt a legdélebbi vidékeken 18, 21 fokot is mérnek. Európa északkeleti kétharmadán még tartja magát a téli idő, a kora délutáni órákra is mindössze általában 0 és -10 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de helyenként -11, -16 fok is előfordul. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását köztes magasnyomás határozza meg, csak éjszaka a délnyugati térségben örvénylő ciklon vonul kelet felé, emiatt főként délen lehet akkor havazás.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Forrás: 
MTI

Havazás és ónos eső is várható a tavasz első hétvégéjén

Budapest, 2018. március 1., csütörtök (MTI)
Havazás és ónos eső is várható a meteorológiai tavasz első napján. Ezzel együtt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap és némileg melegszik az idő, de napközben továbbra is fagypont körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég. Változó intenzitással többfelé várható ismétlődő havazás, késő délután délen, délkeleten ónos eső, fagyott eső is valószínű. A keleti szél megélénkül, ami gyenge hófúvást okozhat.

Forrás: 
MTI

Időjárás-jelentés

Fotó:  Nagy Andrea / https://www.facebook.com/andrea.nagy.9041?fref=ts

2018. március 1., csütörtök (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:
A szibériai, kontinentális hideg levegő már a Brit-szigeteket is elérte, szerdán ott is fagypont alatt maradt napközben a hőmérséklet. A meteorológiai tavasz első napján Európa legdélebbi vidékein emelkedik csupán 10 fok fölé a hőmérséklet, és továbbra is Dél-Spanyolországban van a legmelegebb, ahol 19, 22 fokot is mérnek. Európa legnagyobb részén azonban még folytatódik az ilyenkor megszokottnál több fokkal hidegebb idő. Nagy területen nem emelkedik a maximum-hőmérséklet -10 fok fölé, éjszakánként pedig nem ritka a -20, -25 fok sem. A következő napokban átalakulás kezdődik, a délnyugat-európai ciklon előoldalán enyhe levegő halad Nyugat- és Közép-Európa felé. Péntek estig a Kárpát-medencében a magasban áramló enyhe, nedves levegő hatására beborul az ég, és havazás várható. A nagy hideg már kissé mérséklődik.

Forrás: 
MTI

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep