Jelenlegi hely

Fölszállott a páva - Megvannak az első középdöntő továbbjutói!

  • Busai Bori (Jászberény) és Mahovics Tomi (Békés
    Busai Bori (Jászberény) és Mahovics Tomi (Békés

Budapest, 2015. december 9. Sikerrel fejeződött be a Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató gyermekkiadásának első középdöntője, de hátra van még 12 produkció - ők most pénteken, december 11-én állnak színpadra a döntőbe jutásért.

A Duna Televízió és a Hagyományok Háza közös népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorában 4 kategóriában mutathatták meg tehetségüket a gyermekek: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok; valamint táncegyüttesek. A televíziós élő adásokba 2500 jelentkezőből 48 produkció került be, közülük pedig a legjobb 10 méri össze tudását a döntőben. A második középdöntő legügyesebbjei számára tehát még 5 hely kiadó a fináléban.

A középdöntők során a nézők is átélhetik a zsűri nehéz helyzetét. Míg a neves grémium a kategóriák legjobbjait, azaz 4 produkciót juttat tovább, addig a közönség SMS szavazatai által, egy további produkciónak adhat szabadkártyát.

A zsűri pontszámai alapján az első középdöntőből továbbjutott Horváth Zalán Levente hangszeres szólista (Zselickisfalud), Hoksz Attila táncos (Dombrád), Gál Tibor énekes szólista (Ráckeve) és a Bartina Néptáncegyüttes Gyermekcsoportja (Szekszárd). A nézők pedig elsöprő többséggel a Fölszállott a páva legkisebb párosának, azaz Busai Borinak (Jászberény) és Mahovics Tominak (Békés) szavaztak bizalmat – bár ez kétség kívül ennél sokkal többről szólt.

A voksok szép számmal érkeztek, és nem csak a Kárpát-medencéből: Norvégiától Izraelen keresztül Jordániáig biztosították a nézők a szervezőket, hogy a Fölszállott a páva 2015-ös gyermekévada is legalább annyira sikeres és fontos, mint az előző kettő.

A második középdöntőben újabb 12 produkció kap helyet:

KÓD: 13 DR. MARTIN GYÖRGY AMI BORBOLYA CSOPORTJA
KÓD: 14 HAJDU-NÉMETH LÁSZLÓ
KÓD: 15 KARÁCSONYI ANNA-SZOMBAT SÁRA
KÓD: 16 VRENCSÁN ANITA
KÓD: 17 VINCZE-PISTUKA HUNOR
KÓD: 18 IFJ. ÜRMÖS SÁNDOR
KÓD: 19 KESICE NÉPTÁNCEGYÜTTES
KÓD: 20 BALOGH DOMINIK
KÓD: 21 BISERI DRAVE TAMBURAZENEKAR
KÓD: 22 ANTAL ADORJÁN
KÓD: 23 HARASZTI IKREK
KÓD: 24 ALBA REGIA AMI PULUTYKA CSOPORTJA

Szavazni csak az adásban megadott időintervallumon belül lehet, küldjön NEM EMELTDÍJAS SMS-t bármelyik szolgáltatón keresztül a +36 (20 vagy 30 vagy70) 44 22 999-es telefonszámra. Az SMS csak a kétjegyű kódot tartalmazhatja, egy számról csak 20 SMS-t fogad a rendszer, melynek szabályzatát a www.mediaklikk.hu/pava oldalon el is olvashatják.

  • Horváth Zalán Levente hangszeres szólista (Zselickisfalud)
  • Gál Tibor énekes szólista (Ráckeve)
  • Busai Bori (Jászberény) és Mahovics Tomi (Békés)

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep