Jelenlegi hely

Fejleszteni kell a közlekedési folyosókat!

  • EPP-HungarianPress
    EPP-HungarianPress

Deli Andor sajtóközleménye
„Ahogy a folyók nem állnak meg az EU határain, úgy a közlekedési útvonalak sem érnek véget az országhatárokon, ezért elengedhetetlen azok mielőbbi bővítése, illetve a szűk keresztmetszetek megszüntetése” – mutatott rá felszólalásában Deli Andor fideszes EP-képviselő a Rotterdamban megszervezett TEN-T napokon.

A holland soros elnökség égisze alatt június 20-a és 22-e között Rotterdam városa adott otthont az idei TEN-T közlekedési korridor napoknak. A háromnapos rendezvényen - melyen idén több mint 3000 fő vett részt - az Európai Unió jogalkotói és a közlekedési szakma képviselői a fenntartható és multimodális közlekedés jövőjére keresték a megoldást. A nyitóbeszédek folyamán Maroš Šefčovič energiaügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke, Violeta Bulc közlekedési biztos és Melanie Schultz van Haegen, a holland környezetvédelmi és infrastruktúráért felelős miniszter is ismertették véleményüket a témában.

A délutáni intézményközi vitán, melyen az uniós intézmények képviselőin túl a tagállamok miniszterei és államtitkárai voltak jelen, a jövőbeni kihívásokról és lehetőségekről folyt az eszmecsere. Deli Andor, az EP egyetlen magyar résztvevője rámutatott: „A TEN-T folyosók fogalma mára önálló márkanévvé fejlődött, melynek fontos szerepe van Európa közlekedési infrastruktúrájában". Ehhez járulnak hozzá az évről évre tavasszal megrendezett TEN-T napok, ahol a szakma és a politikum kapcsolatából születnek a jövő közlekedési projektjei. „Ez a megjelenés, vizibilitás fontos ahhoz, hogy befektetőket találjunk a költséges közlekedési projektekhez. Ugyanakkor fontos az információcsere, a helyi és regionális szintek és érdekcsoportok bevonása ebbe a folyamatba és a lehetőségek megismertetése a résztvevőkkel. E nélkül nem tudjuk megsokszorozni a közlekedési befektetéseket és új tőkét bevonni a fejlesztésekhez” – zárta felszólalását Deli Andor.

A vajdasági származású képviselő a TEN-T napok keretén belül több bilaterális találkozón is részt vett. Egyeztetett a magyar és a nyugat-balkáni szempontból fontos korridorok koordinátoraival, Karla Peijs-szel, a Rajna-Duna korridor, illetve Matthieu Grosch-sal, az Orient East-Med korridor koordinátoraival, Ivan Brajović-csal, Montenegró közlekedési miniszterével, illetve a szerb közlekedési tárca államtitkárával, Miodrag Poledica-val.

Deli Andor az esemény alatt ellátogatott az RFC7 név alatt nyilvántartott vasúti teherszállítási korridor kiállítóstandjához is, ahol a MÁV jelenlévő képviselője beszámolt a 7 tagállamot, köztük Magyarországot is magába foglaló teherszállítási folyosó fontosságáról, annak működéséről és a jövőbeni terveikről.

Brüsszel, 2016. június 22.

Deli Andor irodája
http://fidesz-eu.hu/
http://deli.fidesz-eu.hu/

Cimkék: 
EUKözlekedés

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep