Jelenlegi hely

A haladók máris átadták jelöltlistájukat

  • Fotó: RTV
    Fotó: RTV

Belgrád - Alig 24 órával az után, hogy Tomislav Nikolić államfő április 24-re kiírta a köztársasági választást, a Szerb Haladó Párt már át is adta jelöltjeinek listáját. Ez azt jelenti, hogy átadták a több mint 10 ezer támogató aláírást, és ha a Választási Bizottság megerősíti a listát, akkor elsők lesznek a szavazólapon is.

Az Aleksandar Vučić által vezetett listán a haladók mellett helyet kaptak a Szerbiai Szociáldemokrata Pártnak, a nyugdíjas pártnak (PUPS), az Új Szerbiának, a Szocialisták Mozgalmának, a Szerb Megújhodási Mozgalomnak, a Szerb Néppártnak, a Szerbia Ereje Mozgalomnak és az Önálló Szerbiai Demokrata Pártnak a jelöltjei is.

A Demokrata Párt körül tömörülő koalíció is megkezdte az aláírások gyűjtését. Bojan Pajtić, a párt elnöke arra számít, hogy órákon belül már át is adják a Köztárasági Választási Bizottságnak. Pajtić szerint Szerbiában még sohasem beszéltek olyan sokat, és dolgoztak olyan keveset, mint az elmúlt négy évben. A demokraták listáján indul az Új Párt, az Együtt Szerbiáért, az Együtt Šumadiáért, a Krajináért Mozgalom és a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége is.

A Szerbiai Szocialista Párt, az Egységes Szerbia és a Szerbiai Zöldek koalíciója már összegyűjtötte a szükséges számú aláírást, és holnap adja át jelöltjeinek listáját – jelentette ki Dragan Marković-Palma, az Egységes Szerbia elnöke.

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep