Jelenlegi hely

Tűz ütött ki az egyik szlovén befogadóállomáson

Forrás: 
MTI

Brezica, 2015. október 21., szerda (MTI) - Tűz ütött ki szerda délelőtt a horvát-szlovén határtól nem messze lévő szlovéniai, brezicai befogadóállomáson, ahol huszonhét sátor leégett. A tűzoltóknak sikerült eloltani a lángokat - közölte az Index.hr horvát hírportál.
Beszámolók szerint a migránsok maguk nyújtották fel a sátrakat, egyiket a másik után, de ezt a szlovén rendőrség nem erősítette meg.
A híradások szerint óriási volt a pánik és a kiabálás. A gyerekeket és a nőket az osztrák határ melletti sentilji tranzitközpontba szállították, és folyamatosan ürítették ki a tábort.
A négyszáz ember befogadására alkalmas sátortáborban 1750 ember volt, közülük sokan éjszaka érkeztek, és úgy gázoltak át a Sutla folyón. A hideg miatt a bevándorlók több tüzet is gyújtottak a tábor területén, hogy a lángok mellett felmelegedjenek.
Hétfő este ugyanebben a táborban nagyobb dulakodásra került sor, és paprika-sprayt is bevetett a szlovén rendőrség a migránsok ellen, akik botokkal és kövekkel támadtak egymásra - értesült a helyszínen az MTI tudósítója.

A tudósító ottjártakor sorban érkeztek a buszok, hogy átszállítsák a migránsokat a dobovai táborba. Utóbbiban rendkívül spártaiak a körülmények, a menekültek a gyárépület körül a szabad ég alatt, a földön fekve, ülve várják, hogy továbbutazhassanak. Az infrastruktúrát csupán néhány mobilvécé jelenti.
Egyébként mind a brezicei, mind a dobovai tábor körül hatalmas a rendőri készültség, illetve mindkét helyszínen sorban állnak a szlovén hadsereg páncélozott csapatszállító járművei.
A szlovén hatóságok egyébként a drávamagyaródi határátkelőhöz hasonlóan lezárták a Brezice melletti Rigonce határátkelőt. Az út közepét kordonokkal torlaszolták el és lovas rendőrök, illetve rohamrendőrök állnak készültségben a szlovén oldalon.

bták \ kkk \ kpl \ hgp
Forrás: MTI

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep