Jelenlegi hely

Az elfogadást hirdeti egy hajléktalanok által festett belvárosi tűzfal

  • Székely Attila, a falon látható Bontsuk le az előítéletek falát című grafika tervezője (b) és Baranyecz János, a grafika mellé írt Fal firka című vers szerzője az Elfogadás Fala című újonnan átadott falfestmény előtt a VII. kerületi Kürt utcában 2015. november 27-én. A Színes Város Csoport és a Menhely Alapítvány pályázatának győztes pályaművén hajléktalan alkotók munkái hívják fel a figyelmet a szolidaritás fontosságára. 	MTI Fotó: Mohai Balázs
    Székely Attila, a falon látható Bontsuk le az előítéletek falát című grafika tervezője (b) és Baranyecz János, a grafika mellé írt Fal firka című vers szerzője az Elfogadás Fala című újonnan átadott falfestmény előtt a VII. kerületi Kürt utcában 2015. november 27-én. A Színes Város Csoport és a Menhely Alapítvány pályázatának győztes pályaművén hajléktalan alkotók munkái hívják fel a figyelmet a szolidaritás fontosságára. MTI Fotó: Mohai Balázs
Forrás: 
MTI

Budapest, 2015. november 27., péntek (MTI) - Az Elfogadás fala címmel adták át pénteken Budapest belvárosában azt a tűzfalat, amelyen hajléktalan alkotók munkái hívják fel a figyelmet a szolidaritás fontosságára.

A Színes Város Csoport és a Menhely Alapítvány július elején hirdetett pályázatot azzal a céllal, hogy otthontalan művészek mutassák be, mit gondolnak ők maguk az elfogadásról. A kiírásra dallal, verssel, grafikával, vagy novellával lehetett pályázni - mondta el a helyszínen Kalota Ágnes projektvezető, a Színes Város képviseletében.

A győztes pályamunkák, Székely Attila Bontsuk le az előítéletek falát című grafikája és Baranyecz János Branyó Fal firka című verse, péntektől díszíti a VII. kerületi Kürt utca egyik tűzfalát.
Kalota Ágnes hangsúlyozta, hogy a szervezet két éve szeretne olyan projektet létrehozni, amelyben a köztéri művészet eszközeivel reagálnak egy társadalmi problémára az érintettek részvételével, hogy az ne csak egy alkotás, hanem önkifejezés is legyen.
A tűzfalra kerülő alkotás tervezése és a kivitelezés közösen zajlott a nyertes hajléktalan művészek és a tűzfalfestő szervezet által felkért alkotók között. A szervezőknek alapvető szándékuk volt, hogy minél kevesebbet változtassanak az eredeti pályamunkákon, hogy a falra kerülő rajz megőrizhesse eredetiségét.
A kiírásra beérkezett további 26 alkotásból a Mika Tivadar Mulatóban nyílt kiállítás, ez péntektől két hónapon át lesz látogatható.
A pályázatokat Pálfi György László egyetemi docens, Kepe Róbert, a Fedél Nélkül felelős szerkesztője, Nádudvari Noémi, a Színes Város Csoport kurátora, Takács Attila, egy hajléktalanságot megtapasztalt rádiós műsorvezető, Kalota Ágnes, az Elfogadás Fala projektvezetője bírálta el, a projekt megvalósulását a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati forrása tette lehetővé.

  • Az Elfogadás Fala című újonnan átadott falfestmény a VII. kerületi Kürt utcában 2015. november 27-én. A Színes Város Csoport és a Menhely Alapítvány pályázatának győztes pályaművén hajléktalan alkotók munkái hívják fel a figyelmet a szolidaritás fontosságára.
    MTI Fotó: Mohai Balázs
  • Székely Attila, a falon látható Bontsuk le az előítéletek falát című grafika tervezője (b) és Baranyecz János, a grafika mellé írt Fal firka című vers szerzője az Elfogadás Fala című újonnan átadott falfestmény előtt a VII. kerületi Kürt utcában 2015. november 27-én. A Színes Város Csoport és a Menhely Alapítvány pályázatának győztes pályaművén hajléktalan alkotók munkái hívják fel a figyelmet a szolidaritás fontosságára.
    MTI Fotó: Mohai Balázs

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep