Jelenlegi hely

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt óbecsei szervezetének közleménye

Forrás: 
vajdasag.eu

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt óbecsei szervezete áttekintette a községben lezajló helyi közösségi választásokat, megállapításai a következők:

  1. A VMDP és a Magyar Mozgalom által támogatott jelöltek közül senki nem jutott mandátumhoz, ez a vártnál rosszabb eredmény. Ezt az eredményt, azaz eredménytelenséget tetőzi, hogy a magyar előjelű pártok által támogatott jelöltek közül csupán 11 jutott be a 83 kiosztandó helyre. És csupán egy helyi közösségben szereztek a magyarok többséget a hatból, ahol tegnap választásokat tartottak.
  2. Ez minden korábbinál rosszabb eredmény az óbecsei magyar közösség számára. Lehet ezt magyarázni demográfiai okokkal, elvándorlással, és a helyi közösségek csekély befolyásával, de a helyzeten ez mit sem változtat. A legutolsó népszámlálási adatok szerint cca. 17 ezer magyar és 15 ezer szerb és Óbecse község területén.
  3. A VMDP nem ért egyet Molnár Viktor, a VMSZ óbecsei elnökének kijelentésével, miszerint azon magyar nemzetiségű polgárok, akik szerb előjelű pártok színeiben jutottak mandátumhoz, azok is a magyar érdekeket képviselnek. Valamennyien tudjuk, hogy a belgrádi központú pártok soha nem politizáltak magyar nemzeti értékek mentén, és nem is fognak. Természetükből fakadóan.
  4. A VMDP óbecsei szervezete határozottan visszautasítja azokat a vádakat, amelyet a VMSZ fogalmazott meg: „A VMSZ Intéző Bizottsága által kiadott közlemény szerint jobb eredményt is elérhettek volna, ha a többi magyar párt is felzárkózik az általuk támogatott jelöltek mögé”. Emlékeztetőül: Kiss Igor, a VMDP óbecsei szervezetének elnöke folyó év november 5-én írásban fordult a VMSZ és a MM helyi elnökeihez, hogy tárgyalják meg a közös indulás lehetőségeit. Ezt a levelet a VMSZ válaszra sem méltatta és a jelzett időpontra sem jelent meg. A közös fellépést tehát éppen a VMSZ gátolta meg.
  5. A tanúságokat le kell vonni. A VMDP óbecsei szervezete továbbra is összefogás párti, hisz ez a polgárok legnagyobb igénye. A közös föllépés! Továbbra is várunk mindenkit a közös tárgyalóasztalnál. Ebben a szellemben készülünk a tavaszi választásokra.

Rovatok / címkék

2018-as magyarországi országgyűlési választás Ada Afganisztán Albánia Ausztria Autó Balkán Belgium Belgrád Bosznia-Hercegovina Brüsszel Budapest Bűnügy Ciprus civil Cnesa Csehország Csillagászat Diplomácia Dánia Dél-Korea EBESZ Egyesült Államok Egyiptom Egészség Elefántcsontpart Energia ENSZ Erdély EU Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Exodus / tömeges kivándorlás Fehéroroszország Felhívás Fesztivál Film Fotó Franciaország Gasztronómia Gazdaság Görögország Hollandia Hongkong Horgos Horvátország Időjárás Időjárás-előrejelzés Ifjúság India Indonézia Informatika Interjú Internet Irak Irán Izrael Japán Jog Kalendárium Katasztrófa Kereskedelem Kerékpár Kishegyes kormány Koszovó Kosztolányi Dezső Színház Kultúra Kárpát-medence Kárpátalja Kína Könyv Közlekedés Külföld Lengyelország Litvánia Líbia Macedónia Magyarittabé Magyarkanizsa Magyar Mozgalom Magyarország Magyarság Mezőgazdaság MNT Mongólia Montenegró MTVA Muzslya média Művészet Nagy-Britannia Nagybecskerek NATO Nyári Mozi Színházi Közösség Németország Oktatás, nevelés Olaszország Orom Oroszország Palics Piac Portugália Pályázat Pénzügy Románia Régészet Spanyolország Sport Statisztika Svédország Szabadka Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szeged Szerbia Szerbiai választások 2016 Szlovákia Szlovénia Színes Színház Szíria Temerin Természetbarát kertészkedés Természetvédelem terrorizmus Topolya Topolya Község Múzeuma Tudomány Turizmus TV-Rádió programajánló TV-Rádió programajánlóvíziós Dalfesztivál 2016 Táborok Társadalom Történelem Törvény Törökország Ukrajna V4 Vajdaság / Délvidék Vallás Vatikán Videó VMMSZ VMSZ Vélemény Zene Zenta Zombor Állatvilág Élelmiszer Észak-Korea Észtország Íjászat Óbecse Újvidék Újvidéki Színház Ünnep